Cum trebuie sa fie ochelarii de condus noaptea

Cum trebuie sa fie ochelarii de condus noaptea

Se stie ca anumiti ochelari sunt recomandati a fi folositi la condusul pe timp de noapte


Exista o preconceptie asupra caracteristicilor ochelarilor recomandati pentru a conduce pe timp de noapte. Se spune ca lentilele de culoare galbena sau portocaliu reduc stralucirea luminii si imbunatatesc contrastul. In realitate, condusul noaptea sau pe inserat se face in conditii limitate de luminozitate. Orice nuanta de culoare a lentilelor va reduce cantitatea de lumina transmisa ochiului cu impact asupra vederii. Confuzia apare si datorita faptului ca lentilele cu nuanta galbena dau purtatorului impresia ca vede mai bine, cand in realitate efectul este contrar.  

 

Lentilele de culoare galbena ar putea fi eficiente pentru condusul prin ceata sau conditii de innorare accentuata, insa nu pentru stralucirea farurilor. Daca acestea deranjeaza ochii, ar putea reprezenta un indiciu pentru un inceput de cataracta si este recomandat un consult de specialitate, oftalmologic.

 

Ce recomanda specialistii sa porti la ochi cand conduci noaptea ?


Cea mai buna varianta de ochelari pentru condusul pe timp de noapte o reprezinta ochelarii cu lentile transparente si cu un strat antireflexie. Acesta va minimiza reflexiile interne din lentila, reducand efectul de aureola si va creste transmiterea luminii prin lentile catre ochi. Pentru persoanele care nu poarta ochelari de vedere este important de stiut ca utilizarea ochelarilor cu strat antireflexie nu vor aduce niciun beneficiu vederii pe timp de noapte.

 

 Ochelari antireflexie


Pentru o vedere optima pe timpul noptii, la condusul masinii, trebuie sa:


Faci o examinare oftalmologica la intervalele de timp recomandate de medicul de familie sau medicul specialist, in functie de varsta pe care o ai si de alte afectiuni oftalmologice asociate.

Porti ochelarii recomandati de medicul oftalmolog, conform cu cea mai proaspata prescriptie primita.

Alegi lentilele ochelarilor cu strat antireflexie

Mentii lentilele perfect curate

Ai parbrizul curat si farurile reglate corespunzator

 

Postat in: Subcategorie noutati
Pentru acest articol nu exista inregistrate pareri.
Fii primul care spune parerea despre acest articol.

Parerea ta conteaza!

*
*
Rapiditatea cu care am obtinut o programare
Confortul infrastructurii: locuri de parcare, receptie pentru primire pacienti si salon de asteptare, toalete, curatenie.
Eficienta organizarii interne: indrumari locale si/sau telefonice, confirmari pentru programari, comunicarea intarzierilor, sisteme de plata electronice.
Atitudinea si profesionalismul personalului adiacent (receptionere, asistente)
Calitatea dotarilor cu echipament medical si starea lor de functiune
*
Completeaza textul din imagine in campul de mai jos
Trimite parerea ta
Ultimele 3 articole adaugate:

Cafea fiarta la ibric si longevitatea