Cafea fiarta la ibric si longevitatea

Cafea fiarta la ibric si longevitatea

     Conform statisticilor actuale 0.1% dintre europeni traiesc mai mult de 90 de ani. Exista insa o insula in Grecia, Ikaria, in care acest procent este de 10 ori mai mare. Profesorul Gerasimos Siasos si colegii sai de la Universitatea de Medicina din Atena au studiat relatia dintre starea de sanatate a locuitorilor longevivi ai insulei si obiceiul lor de a consuma zilnic cafea. Bazandu-se pe studii anterioare care concluzionau ca un consum zilnic, moderat, de cafea poate reduce riscul de imbolnavirea a coronarelor, cercetatorii si-au indreptat atentia asupra starii de sanatate a stratului endotelial coronarian al inimilor acestor pacienti, consumatori de cafea.

 

     Studiul a cuprins un numar de 142 de ikarieni, jumatate femei si jumatate barbati, cu varste peste 65 de ani si care si-au trait intreaga viata pe insula. A fost analizata atat starea lor de sanatate cat si stilul de viata si istoricul medical, testandu-li-se functia endoteliala. Rezultatele au aratat ca pana si persoanele care aveau hipertensiune arteriala prezentau o functie endoteliala buna, fara efecte negative asupra tensiunii arteriale.

 

     Concluziile studiului prezinta noi dovezi de legaturi directe intre sanatatea cardiovasculara si alimentatie. Chiar daca efectele asupra sanatatii sunt demonstrate la un singur tip de preparare a cafelei, datorita consumului extrem de raspandit se pot obtine rezultate semnificative pentru sanatatea publica.

 

http://www.medicalnewstoday.com/articles/257888.php

http://www.taraboste.eu/2013/01/cum-se-prepara-o-cafea-la-ibric.html

Sursa imaginii: Photos.com

Postat in: Subcategorie noutati
Pentru acest articol nu exista inregistrate pareri.
Fii primul care spune parerea despre acest articol.

Parerea ta conteaza!

*
*
Rapiditatea cu care am obtinut o programare
Confortul infrastructurii: locuri de parcare, receptie pentru primire pacienti si salon de asteptare, toalete, curatenie.
Eficienta organizarii interne: indrumari locale si/sau telefonice, confirmari pentru programari, comunicarea intarzierilor, sisteme de plata electronice.
Atitudinea si profesionalismul personalului adiacent (receptionere, asistente)
Calitatea dotarilor cu echipament medical si starea lor de functiune
*
Completeaza textul din imagine in campul de mai jos
Trimite parerea ta
Ultimele 3 articole adaugate:

Cafea fiarta la ibric si longevitatea