Raporteaza problema In cazul in care ai identificat o eroare sau lipsa in informatiile prezentate, te rugam sa ne atentionezi prin completarea acestui formular si noi o vom remedia in cel mai scurt timp. |
Sunt medic psihiatru si psihoterapeut. Mi-am facut studiile de specialitate in Toronto, Canada unde am trait si lucrat multi ani. In anul 2011 am revenit in Romania si in prezent imi impart activitatea intre Romania si Canada. In Romania colaborez cu cateva clinici particulare printre care si Clinica Provita.
In cadrul Clinicii Provita colaborez strans cu programul de terapie a durerii condus de doctorul Ovidiu Palea. Incerc prin munca mea in cadrul acestei clinici sa modific relatia omului cu durerea imbinand psihoterapia cu tehnici de relaxare si hipnoza.
Tehnicile de relaxare si hipnoza fac parte dintr-un program mai amplu de control al stresului pus in practica atat la clinica Provita cat si in afara ei. Acest program imbina tehnici de relaxare si meditatie si are la baza programul dezvoltat de Jon Kabat Zinn in cadrul Universitatii din Massachusetts si numit “mindfulness based stress reduction program”.
Avand o pregatire atat psihiatrica cat si psihoterapeutica, prin abordarea mea terapeutica imbin tratamentul medicamentos cu psihoterapia, pe care le consider ca fiind cele doua brate ale oricarui tratament psihiatric, unul sau altul din brate capatand o importanta mai mare sau mai mica in functie de situatie.
Abordarea mea psihoterapeutica este de tip integrativ, imbinand tehnici de psihoterapie psihodinamica cu cele de terapie cognitiv-comportamentala, interpersonala si existentialista. Am un interes vechi in psihologia transpersonala si incerc prin munca mea sa deschid omul catre latura lui spirituala si sa aduc putina lumina in sufletul sau aflat in suferinta.
In Romania, datorita stigmei asociate cu boala psihica sau orice suferinta de natura emotionala, exista un numar mare de cazuri de somatizare, cazuri in care suferinta emotionala capata o expresie fizica (precum durerea) aceasta fiind mai usor acceptata. Rolul meu ca psihoterapeut este sa ajut omul aflat in suferinta sa se simta mai bine dar in acelasi timp sa inteleaga resorturile psihice ale suferintei sale, semnificatia sau “mesajul transmis” de simptomele sale.
Cei mai multi dintre noi trec pe parcursul vietii prin perioade de criza produse de evenimente stresante, traumatizante si care ne afecteaza profund starea emotionala. Dar suferinta de natura emotionala nu inseamna nebunie, ci doar un semnal pe care-l primim din strafundurile sufletului nostru ca ceva trebuie schimbat in viata noastra pentru a ne regasi echilibrul, este “un strigat de ajutor”. Psihiatrul si/sau psihoterapeutul sint acolo pentru a oferi acest ajutor, a ne scoate din nisipurile miscatoare ale suferintei si a ne ajuta sa ne regasim forta interioara de a merge inainte.
E bine sa:
+ te gandesti la toate aspectele experientei tale si la ce poate fi relevant pentru cineva ca sa aleaga acest doctor
+ fii politicos si corect.
+ verifici pagina ca sa fii sigur ca vorbesti despre doctorul la care ai fost.
Evita sa:
- FOLOSESTI DOAR MAJUSCULE.
- oferi comentarii irelevante.
- lansezi atacuri la persoana si sa utilizezi un limbaj inadecvat.