Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Sursa imagine: www.aflacum.ro

 

Foaia din aluat

Ingrediente:

500 g faina

150 g zahar

3 oua

25 g drojdie proaspata

150-200 ml lapte

Arome: rom, vanilie, coaja de lamaie

1 lingurita de sare

50 g unt

50 ml de ulei

 

Drojdia se dizolva in laptele caldut, cu putin zahar. Se face maiaua adaugand peste o parte din faina amestecul tocmai facut. Se lasa la cald aproximativ 15 minute. Se adauga apoi restul de faina si celelalte ingrediente, pe rand, in timp ce se framanta continuu. Se lasa la crescut aproximativ 30 de minute. Cand este gata umplutura, se intinde o foaie subtire cu care se tapeteaza forma in care vrem sa facem pasca. In cazul in care ne-a iesit mai mult aluat, punem sa facem si o mica turtita cu stafide.

 

Umplutura

Ingrediente:

750 ml smantana

2 linguri de faina

5 galbenusuri de ou

3 albusuri de ou batute spuma

150 g zahar

Vanilie

Coaja de lamaie

Stafide

1 lingurita de sare

 

Smantana se pune la scurs intr-un tifon curat. Se lasa de seara pana dimineata. Se amesteca toate ingredientele si se pun in tava in care este asternuta foaia subtire de coca de cozonac. Se baga la cuptor, la foc mediu (180°C) si se lasa pana cand coca e coapta.

 

Postat in: Subcategorie noutati
Pentru acest articol nu exista inregistrate pareri.
Fii primul care spune parerea despre acest articol.

Parerea ta conteaza!

*
*
Rapiditatea cu care am obtinut o programare
Confortul infrastructurii: locuri de parcare, receptie pentru primire pacienti si salon de asteptare, toalete, curatenie.
Eficienta organizarii interne: indrumari locale si/sau telefonice, confirmari pentru programari, comunicarea intarzierilor, sisteme de plata electronice.
Atitudinea si profesionalismul personalului adiacent (receptionere, asistente)
Calitatea dotarilor cu echipament medical si starea lor de functiune
*
Completeaza textul din imagine in campul de mai jos
Trimite parerea ta
Ultimele 3 articole adaugate:

Cafea fiarta la ibric si longevitatea