Raporteaza problema In cazul in care ai identificat o eroare sau lipsa in informatiile prezentate, te rugam sa ne atentionezi prin completarea acestui formular si noi o vom remedia in cel mai scurt timp. |
Sursa imagine: www.aflacum.ro
Foaia din aluat
Ingrediente:
500 g faina
150 g zahar
3 oua
25 g drojdie proaspata
150-200 ml lapte
Arome: rom, vanilie, coaja de lamaie
1 lingurita de sare
50 g unt
50 ml de ulei
Drojdia se dizolva in laptele caldut, cu putin zahar. Se face maiaua adaugand peste o parte din faina amestecul tocmai facut. Se lasa la cald aproximativ 15 minute. Se adauga apoi restul de faina si celelalte ingrediente, pe rand, in timp ce se framanta continuu. Se lasa la crescut aproximativ 30 de minute. Cand este gata umplutura, se intinde o foaie subtire cu care se tapeteaza forma in care vrem sa facem pasca. In cazul in care ne-a iesit mai mult aluat, punem sa facem si o mica turtita cu stafide.
Umplutura
Ingrediente:
750 ml smantana
2 linguri de faina
5 galbenusuri de ou
3 albusuri de ou batute spuma
150 g zahar
Vanilie
Coaja de lamaie
Stafide
1 lingurita de sare
Smantana se pune la scurs intr-un tifon curat. Se lasa de seara pana dimineata. Se amesteca toate ingredientele si se pun in tava in care este asternuta foaia subtire de coca de cozonac. Se baga la cuptor, la foc mediu (180°C) si se lasa pana cand coca e coapta.