Depresia - tratata prin dans si miscare, fara efecte secundare

Depresia - tratata prin dans si miscare, fara efecte secundare

Depresia trebuie diagnosticata corect


Depresia este o boala asa cum sunt anorexia, epilepsia sau autismul. Din acest motiv este recomandat a fi evaluata si diagnosticata de un medic psihiatru. Multa lume stie ca tratamentul include medicamente si psihoterapie, insa putini au auzit de efectele terapiei prin dans sau miscare asupra depresiei.

 

http://www.healthline.com/health/depression/expressive-therapy

 

Cu totii avem perioade cand avem moralul la pamant, dar daca acestea sunt trecatoare si nu ne afecteaza activitatea de zi cu zi si relatiile cu ceilalti, nu reprezinta o problema de sanatate. Perioadele de depresie reala pot dura de la cateva saptamani, la cateva luni sau chiar ani. Cele doua mari simptome comune ale depresiei majore sunt tristetea coplesitoare si lipsa de interes pentru orice fel de activitate. Medicamentele pot trata biologic depresia, dar nu rezolva cauza ce a determinat-o.

 

Dansul in psihoterapia depresiei


Unii oameni nu se pricep sa foloseasca eficient cuvintele. Ei trebuie sa gaseasca alte forme de a se exprima, altfel se vor simti singuri si neajutorati. Persoanele depresive se feresc sa se exprime in fata altora, deoarece se tem sa nu fie judecati sau neintelesi. Terapia prin muzica poate elimina mecanismele de blocare si favorizeaza o viziune pozitiva asupra lumii inconjuratoare. Terapia prin dans ajuta oamenii sa depaseasca experientele traumatice din trecut prin miscare, in loc sa-i forteze sa-si exprime in cuvinte sentimentele care ii covarsesc.

 

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3551063.stm

 

 

Unde si cu cine se poate face terapia prin dans a depresiei?


Terapia depresiei prin dansSesiunile de dans terapeutic se pot face in aer liber sau intr-un studio de dans, o sala spatioasa dintr-un centru medical sau chiar acasa. Instructorul terapeut trebuie sa surprinda si sa observe cu multa atentie miscarile pacientului. O persoana cu depresie va face miscari grosolane ce evoca lipsa de putere si nefericirea, avand corpul curbat si privirea in pamant. Pacientii sunt incurajati sa experimenteze si sa-si constientizeze corpul intr-un mediu fara ierarhii sociale. Ei devin constienti de ei, atat fizic cat si mental si incep sa stabileasca relatii interpersonale. "Isi asculta corpul" si descopera ca diferite moduri de miscare le creeaza o stare de bine. 

 

http://academiccommons.columbia.edu/catalog/ac%3A144824

 

Postat in: Subcategorie informatii
Pentru acest articol nu exista inregistrate pareri.
Fii primul care spune parerea despre acest articol.

Parerea ta conteaza!

*
*
Rapiditatea cu care am obtinut o programare
Confortul infrastructurii: locuri de parcare, receptie pentru primire pacienti si salon de asteptare, toalete, curatenie.
Eficienta organizarii interne: indrumari locale si/sau telefonice, confirmari pentru programari, comunicarea intarzierilor, sisteme de plata electronice.
Atitudinea si profesionalismul personalului adiacent (receptionere, asistente)
Calitatea dotarilor cu echipament medical si starea lor de functiune
*
Completeaza textul din imagine in campul de mai jos
Trimite parerea ta
Ultimele 3 articole adaugate:

Ce informatii ar trebui sa contina o parere exprimata despre un doctor