Atentie la alegerea produselor de protectie solara!

Atentie la alegerea produselor de protectie solara!

     Marea majoritate a oamenilor cumpara produse de protectie solara bazandu-se exclusiv pe informatiile prezentate pe eticheta sau pe gradul de protectie solara inscris pe produs. Se pare insa ca doar 25% din produsele prezente pe piata in anul 2013 ofera protectie suficient de puternica si de ampla contra razelor ultraviolete, fiind in acelasi timp si sigure pentru sanatate.

 

     Organizatia Environmental Working Group (EWG) a lansat foarte recent al saptelea Ghid Anual de Protectie Solara, realizand un clasament de siguranta si eficacitate pentru mai mult de 1,400 de produse care sustin ca protejeaza pielea impotriva reactiilor nocive ale soarelui.

http://www.ewg.org/release/ewg-s-2013-guide-sunscreens-what-use-what-lose

 

4 lucruri NERECOMANDATE de EWG cand mergeti la plaja, piscina sau in calatorii de recreere:

 

NU UTILIZATI produse de protectie solara DIN SPRAY-URI

     Datorita usurintei cu care se aplica aceste produse care au dispozitive de pulverizare, ele sunt preferate de multi utilizatori fiind considerate foarte usor de folosit. Ele prezinta insa riscuri serioase de inhalare a particulelor pulverizate si se poate sa nu acopere eficient pielea. Conform datelor studiate, unul din patru produse este prezentat sub forma de spray.

 

NU UTILIZATI produse cu SPFs mai mare de 50

     Aceste produse au o protectie suplimentara foarte mica si pot induce in eroare utilizatorii, creandu-le o idee de falsa protectie care ii poate expune riscurilor ultravioletelor. Conform datelor studiate, unul din sapte produse are SPFs mai mare de 50.

 

NU UTILIZATI produse care contin VITAMINA A

     Vitamina A este promovata pentru efectele sale de antiimbatrinire asupra pielii. Exista insa o forma a vitaminei A, retinil palmitat, ce se regaseste in aproape un sfert din produsele de protectie solara, farduri si produse hidratante, care poate sa accelereze dezvoltarea tumorilor si a leziunilor pielii in cazul expunerii la soare.

 

NU UTILIZATI produse care contin OXIBENZONE

     Aceasta substanta este destul de des utilizata in produsele de protectie solara. Ea patrunde prin piele in sange si actioneaza ca un hormon estrogen in corp. Poate initia reactii alergice. Aproape jumatate din produsele de protectie solara recomandate la plaja si sport contin oxibenzone.

 

http://www.ewg.org/2013sunscreen/

http://www.medicalnewstoday.com/articles/260764.php

Postat in: Subcategorie noutati
Pentru acest articol nu exista inregistrate pareri.
Fii primul care spune parerea despre acest articol.

Parerea ta conteaza!

*
*
Rapiditatea cu care am obtinut o programare
Confortul infrastructurii: locuri de parcare, receptie pentru primire pacienti si salon de asteptare, toalete, curatenie.
Eficienta organizarii interne: indrumari locale si/sau telefonice, confirmari pentru programari, comunicarea intarzierilor, sisteme de plata electronice.
Atitudinea si profesionalismul personalului adiacent (receptionere, asistente)
Calitatea dotarilor cu echipament medical si starea lor de functiune
*
Completeaza textul din imagine in campul de mai jos
Trimite parerea ta
Ultimele 3 articole adaugate:

Cafea fiarta la ibric si longevitatea